De câțiva ani încoace, în municipiul Sighetu Marmației a apărut fenomenul de kickbox, un sport cunoscut , atât la nivel mondial, cât și la nivel național (K1) . Din păcate, în orașul nostru a fost promovat până în urmă cu câteva luni de oameni care aveau doar o simpatie pentru acest sport, neavând multe cunoștiințe sau de persoane care niciodată nu au urcat pe ring într-un meci profesionist, pentru a știi cu adevărat cu ce se mănâncă acest sport, unul frumos și plăcut ochiului.
Așadar, de aproximativ jumătate de an în municipiul nostru s-a deschis o nouă sală de kickbox la cel mai înalt nivel, cu cele mai noi aparate, cele mai bune condiții de către Negrea Alexandru, nimeni altul decât dublu campion european, campion intercontinental și dublu campion italian, centuri obținute în meciuri disputate în fața a 15.000 de oameni, și nu pe la competiții amicale, unde obișnuiesc mulți români să participe, ca să poată să se laude pe facebook, rețea de socializare care din păcate a stricat sportul românesc, mulți dintre sportivi dorind să se laude cu titluri obținute fără gram de muncă, ci doar prin participarea lor, care în cele mai multe situații e contracost.
Cum spuneam și mai sus, Negrea Alexandru , este român 100 %, născut în Leordina, dar care la vârsta de 18 ani a plecat în Italia pentru a practica acest sport, numit kickbox, la cel mai înalt nivel. Încet, încet, ascensiunea acestuia a fost fulmimantă, reușind să facă meciuri mari, în fața miilor de oameni prezenți în sală la meciurile lui, indiferent de țara în care a luptat. De apreciat și de respectat este faptul că acesta intra pe ring mereu cu steagul României, așadar niciodată nu și-a uitat țara de unde a plecat și unde a început acest sport.
Drept dovadă, acesta s-a și întors acasă, lângă familie, unde a înființat un club de kickbox, și unde bineînțeles și-a deschis și o sală de cel mai înalt nivel, pentru a le oferi copiilor din Sighet cele mai bune condiții și cele mai importante lecții pentru a îi putea călca pe urme, având un plus față de toți cei care cochetează cu acest sport în județul Maramureș, prin simplul fapt că a luptat în meciuri profesioniste și știe cu adevărat ce înseamnă sacrificiu, muncă, muncă și iar muncă. Știe exact ce să le transmită copiilor înaintea unui meci cu încărcătură emoțională, în momentele în care copiii au oscilații sau sunt prea entuziasmați, iar toate astea pentru simplul fapt că a trecut și el prin aceste stări, și știe ce înseamnă să fii profesionist. Cei care se îndoiesc de treaba asta, pot liniștit să îi treacă pragul, iar din momentul în care o fac, vor putea vedea cu adevărat ce înseamnă kickboxingul.
În urmă cu câteva zile acesta a participat cu un număr impresionant de 29 de copii la cel mai puternic turneu de copii și juniori din România, organizat de către fostul mare luptător, Cătălin Zmărăndescu. Să aduni în jumătate de an, atâția copii dornici de a face performanță, înseamnă că inspiri încredere și dai dovadă într-adevăr de profesionalism . Așadar, se explică și faptul că Alex s-a întors acasă de la Târgoviște fără voce, extenuat, prin faptul că a fost non-stop cu gura pe ei în timpul meciului, având și victorii și înfrângeri, ceea ce denotă faptul că nu a mers acolo cu scopul de a posta pe facebook ulterior cupe și medalii, cum practică mulți dintre ,,antrenorii” români.
Am uitat să specific că multe dintre cluburile de kickbox din județul nostru participă la turnee ,,light contact” în care nu există deloc luptă. Păi și atunci cum poți să asociezi aceste turnee cu kickboxingul?
În concluzie, mesajul transmis mai sus este acela că trebuie aleși antrenorii care știu cu adevărat cu ce se mănâncă sportul în general, și nu ,,antrenori” ajunși peste noapte.