Skip to content

Aer de vacanță la ședința de CL

Astăzi, 29 iunie, a avut loc sedința ordinară de consiliu local, convocată de către primarul Vasile Moldovan.

Odată cu vacanța primită de copii, pare că și consilierii noștri au dobândit o atitudine demnă de concediu, atmosfera fiind asemănătoare cu cea a ultimei ore de curs, înainte ca sunetul clopoțelului să anunțe vacanța.

Într-un aer puțin sictirit, consilierii pare că ori s-au obișnuit unii cu alții, ori au obosit din a se certa la orice punct de pe ordinea de zi.

Totuși, le-a luat puțin până să realizeze scopul lor la această ședință, iar cum oboseala își face simțită prezența, iubiții noștri consilieri au ajuns să se certe chiar pe baza regulamentului de votare. Până la urmă, important e să se voteze, vedem noi după dacă procedura a fost cea corectă. Oricum, un pas înainte, votul are finalitate.

Spre bucuria noastră, s-au aflat și cursurile de dezvoltare profesională la care conducătorii noștri vor participa, acelea de integritate a consilierilor. Nu știu dacă și pentru voi, dar cel puțin pentru mine sună foarte interesant. Sunt curios cum se vor descurca aleșii nostri la această materie care pare chiar mai grea decât economia predată de domnul consilier Nicolae Iuga.

Cu toate acestea, relația cu năbădăi dintre primar și viceprimar a avut parte de un nou episod dramatic, că doar na, trebuia să am și eu despre ce să scriu. Conflictul de astăzi a fost mediat de către consilierul Nicolae Iuga, care a considerat că “oricare dintre ceilalți consilieri ar comunica mai eficient cu primarul” și că “s-a facut o greșeală în consiliul local cand a fost votat viceprimarul și că tot consiliul va trebui să remedieze problema”.

Ca un elev silitor, viceprimarul Daniela Onița Ivașcu, în pofida insistențelor din partea colegilor consilieri, a ținut morțiș să-și prezinte proiectul de reabilitare a Parcului din Piața 1 Decembrie 1918, pe un fundal sonor realizat de nemulțumirile colegilor consilieri siliți să asiste la această prezentare.

Acestea fiind spuse, rămâne de văzut cum se va omogeniza acest grup în mâinile cărora stă dezvoltarea orașului nostru.

Urmăriți-ne și pe FACEBOOK

Mihai Petrețchi

Facebook
WhatsApp