Skip to content

Dinamo are un nou acționar majoritar.

Dorin Șerdean, noul acționar majoritar de la Dinamo

Firma Lotus, deținută în trecut de Pablo Cortacero, a fost preluată oficial de Dorin Șerdean și înregistrată la Registrul Comerțului, scrie Playsport.

Șerdean a negociat, timp de o lună și două săptămâni, în Spania, cu Cortacero, iar înțelegerea dintre cei doi a fost una simplă. Dacă ibericul nu vira 5 milioane de euro în conturile lui Dinamo până la finalul lunii februarie, acțiunile treceau, de la 1 martie, pe numele lui Dorin Șerdean. Lucru care s-ar fi și întâmplat, în cele din urmă.

  • Firma Lotus deține 72% din acțiunile lui Dinamo

Această veste ar fi fost picătura care a umplut paharul pentru administratorul special Iuliu Mureșan, care ar fi decis să plece de la gruparea din Ștefan cel Mare, mai scrie sursa citată.

De asemenea, Flavius Stoican este și el ca și plecat de la gruparea alb-roșie, dar o decizie finală va fi luată după o ședință care va avea loc azi. Antrenorul și-a pierdut sprijinul fanilor din DDB și, în ciuda insistențelor unora dintre jucători, ar fi decis să se despartă de Dinamo.

Mureșan a declarat, la finalul anului trecut, în momentul în care l-a demis pe Mircea Rednic și l-a numit în locul său pe Flavius Stoican, că va renunța la funcție în momentul în care nu va fi lăsat să ia deciziile importante la Dinamo.

Nici pe Bonetti, nici pe Rednic nu i-am adus eu. Probabil că PCH l-a adus pe Bonetti, iar de Rednic eu am aflat din presă. De-acum, dacă nu decid eu, voi pleca!”, a declarat Iuliu Mureșan.

Cross ProSport
Dorin Șerdean / Foto: Captură Digi Sport

Dusan Uhrin jr., așteptat înapoi la Dinamo

În locul lui Flavius Stoican, suporterii din Programul DDB îl vor pe cehul Dusan Uhrin Jr. Acesta și-ar fi dat acordul de principiu și este așteptat în România pentru a-și pune semnătura pe contract.

Uhrin jr. care e liber de contract din vară, când a plecat chiar de la Dinamo, ar trebui să sosească miercuri la București, pentru a semna contractul și a începe pregătirile pentru jocul cu Rapid, de duminică, de la ora 20:30, în direct la Digi Sport 1.

Dusan Uhrin a salvat-o pe Dinamo de la retrogradare în sezonul trecut

Dusan Uhrin a mai pregătit-o pe Dinamo în două mandate, precedentul stagiunea trecută, când, cumva nesperat la finalul sezonului regulat, a reușit să salveze echipa de la retrogradare, evitând chiar și pozițiile de baraj.

Același obiectiv îl va avea cehul și acum, când Dinamo începe play-out-ul pe loc de baraj, 14, cu nouă puncte, două peste Academica Clinceni, formația de pe 15, și opt în spatele lui U Craiova 1948, clasată pe 12, poziție care asigură menținerea.

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp