Skip to content

Tatăl Raisei, revoltat după ce şoferiţa martoră a accidentului poliţistului a șters imaginile surprinse de camera de bord: „Să răspundă în faţa legii”

Șoferița care a surprins accidentul mortal provocat de un polițist din Capitală a fost chemată luni la audieri. Femeia a fost citată abia la o lună de la tragedie. Familia Raisei avea informaţii că şoferiţa deţine imagini cu accidentul filmate cu camera de bord a maşinii. Doar că surpriză, la audieri femeia a spus că nu mai are imaginile pentru că peste ele au fost înregistrate altele. Gestul femeii l-a revolat pe tatăl Raisei, mai ales că aceastea ar fi putut duce la elucidarea cazului.

Tatăl Raisei spune că şoferiţa -martor al accidentului provocat de poliţistul Constantin Popescu trebuie să răspundă în faţa legii dacă a şters imaginile de la accident cu bună ştiinţă pentru că a distrus probe importante ale anchetei aflate în desfăşurare.

„Dacă voia să aibe spațiu în telefon era simplă treaba. Îl suna pe Doru (n.r. unchiul fetiței ucise) sau pe domnul avocat și îi spunea că nu mai pot să stau cu aceste imagini în telefon și vreau să scap de ele și rezolva treaba. Cu sau fără imaginile de pe camera de bord ancheta va merge înainte, într-adevăr poate puțin mai greu, dar sper să răspună și ea că din câte am înțeles există o lege. Trebuie să răspundă și ea în fața legii”, a spus tatăl Raisei, citat de spynews.ro.

La o lună de la accidentul rutier în care Raisa și-a pierdut viața, procurorul a dispus identificarea și audierea martorului-cheie, o şoferiţă care a surprins tragicul eveniment cu camera de bord, precum și ridicarea înregistrărilor video. Doar că, surpriză. Femeia ar fi spus că nu mai are acea înregistrare, că a șters imaginile de pe camera de bord pentru că „ocupa prea mult spaţiu”.

„Audierea a fost un fiasco. Martora era interesată ca date despre ea să nu ajungă să fie cunoscute, nicidecum să să soluţioneze cauza pentru care era chemată. Informaţiile de zilele trecute par a fi reale în semnul în care nu că le-ar fi şters – sau poate că le-a şters în mod voit, nu ştiu – dar s-au suprapus imaginile de pe camera de bord aşa că singurele date pe care le mai avem au rămas la mine în telefon, respectiv o captură în care se vede Marina accidetată pe partea dreaptă a şoselei. Este singura imagine care a mai rămas conservată de la locul accidentului. Din declaraţie reiese faptul că era în spatele poliţistului, că ar mai fi fost şi alte maşini, una a făcut stânga, s-au îndepărtat de la locul accidentului. Era singura maşină din spatele poliţistului, erau probabil nişte imagini importante.

De la bun început de când a venit martorul acesta ne-am certat (…) noi comunicasem înainte şi am ajuns la această audiere tocmai pentru că martorul nu a vrut să pună la dispoziţie filmările. Filmările s-ar putea să fie compromise, să nu mai existe. (…) Se face un proces verbal şi se va ridica înregistrarea dacă mai există”, a declarat avocatul Adrian Cuculis la România TV.

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp