44 de permise de conducere reținute și amenzi de peste 218.000 de lei aplicate de polițiștii rutieri maramureșeni

În perioada 17-23 iulie a.c., polițiștii Serviciului Rutier Maramureș au efectuat acțiuni, pe principalele artere din județ, pe linia combaterii regimului legal de viteză, pentru prevenirea evenimentelor rutiere negative și pentru depistarea conducătorilor auto care nu respectă legislația rutieră.

Pentru buna desfășurare a acțiunilor au fost angrenate 178 de efective, care au verificat autovehicule, au legitimat persoanele din acestea, au informat persoanele participante la trafic despre conduita rutieră regulamentară, iar cei care au încălcat legea, au fost sancționați.

Pentru neregulile constatate polițiștii rutieri au aplicat 502 sancțiuni contravenționale, din care 347 au fost aplicate pentru depășirea vitezei legale, în valoare totală de peste 218.000 de lei.

Ca măsură complementară s-a dispus reținerea a 44 de permise de conducere, din care 32 au fost reținute pentru depășirea vitezei legale.

Creșterea siguranței rutiere reprezintă o prioritate pentru Poliția Română astfel că recomandăm cetățenilor ca atunci când se află la volan, să țină seama de următoarele sfaturi:

  • Adoptați o manieră prudentă de conducere și adaptați permanent viteza de rulare la condițiile de drum și trafic!
  • Nu consumați alcool și nu conduceți dacă simțiți că sunteți obosiți! Evitați să vorbiți la telefonul mobil în timp ce conduceți autovehicule.
  • În condițiile unui trafic aglomerat, păstrați-vă calmul și nu blocați intersecțiile! Nu vă angajați în depășirea coloanelor de autovehicule!

Articole Similare

Nici un comentariu


Adaugă Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *