Skip to content

Asociația Autism Baia Mare a lansat proiectul „Laboratorul de creație și grădinărit”

Asociația Autism Baia Mare anunță cu mare interes lansarea proiectului „Laboratorul de creație și grădinărit”, în cadrul căruia va organiza până în luna decembrie 2021 ateliere de creație și grădinărit pentru minim 40 de copii și tineri cu diverse tulburări de dezvoltare.

Grădinăritul este o activitate desfășurată în mediu natural, care poate avea o valoare motivațională foarte ridicată pentru copiii și tinerii cu tulburări de dezvoltare. Pe lângă beneficiile cunoscute: îmbunătățirea dexterității mâinilor, a abilităților de motricitate grosieră și de joacă, ajută la reducerea sensibiltății tactile și oferă o multitudine de oportunități pentru a îmbunătăți abilitățile de limbaj verbal vocal sau de comunicare nonverbală.

Prin proiectul „Laboratorul de creație și grădinărit” ne dorim o comunitate empatică și activă în care copiii și tinerii cu tulburări de dezvoltare sunt și se simt valorizați.Astăzi a avut loc primul atelier de grădinărit cu copiii și tinerii noștri acompaniați de terapeuții, părinții sau bunicii lor. Am pregătit spațiul pentru plantare, am vopsit cauciucuri, am plantat lavandă, trandafiri, pomi fructiferi, arbuști fructiferi, diferite flori. Grădinăritul alături de copiii și tinerii cu diferite tulburări de dezvoltare ne poate arăta diferite părți ale personalității lor.” anunță reprezentanții asociației.

Proiectul este finanțat de Fondul pentru un viitor mai bun în comunități prin Lidl România, program coordonat la nivel național de Federaţia Fundaţiilor Comunitare din România, la nivel local de Fundaţia Comunitară Oradea și implementat de Asociația Autism Baia Mare.

sursă foto: Facebook/Diana Cherecheș Photographer, Maximstudio

Urmăriți-ne și pe FACEBOOK

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp