Skip to content

Dezvoltarea infrastructurii rutiere în Baia Mare, Vișeu de Sus și Borșa

Aleșii județeni au aprobat Proiectele de Hotărâre care prevăd încheierea de acorduri de parteneriat cu primăriile Baia Mare, Vișeu de Sus și Borșa pentru implementarea proiectelor de dezvoltare și modernizare a infrastructurii rutiere din Maramureș.

Cu Primăria Baia Mare, Consiliul Județean a aprobat două parteneriate. Un acord de parteneriat a fost încheiat în vederea reabilitării și modernizării actualei centuri a municipiului Baia Mare.Cel de-al doilea acord de parteneriat cu Primăria Baia Mare prevede reabilitarea Drumului Județean 183, Baia Mare – Izvoare – DN 18 și DN 19. Cele două proiecte realizate în parteneriat cu Primăria Baia Mare vor fi finanțate prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny” (PNI).

Acordul de colaborare cu Primăria Vișeu de Sus prevede realizarea obiectivului de investiții ”Centura ocolitoare a orașului Vișeu de Sus, județul Maramureș”, un alt proiect important pentru dezvoltarea conectivității rutiere din județul Maramureș. Și pentru varianta de ocolire a orașului Borșa a fost încheiat un parteneriat cu primăria orașului. Prin urmare, pentru realizarea obiectivului de investiții ”Variantă de ocolire a orașului Borșa, județul Maramureș”, Consiliul Județean împreună cu Primăria Borșa vor depune în comun cererea de finanțare pentru obținerea banilor necesari implementării acestui proiect.

Un alt proiect important adoptat în ședința de ieri, 29 octombrie, îl reprezintă înființarea asociației ”Organizația de Management al Destinației Maramureș”. Această organizație are rolul de a coordona activitatea în domeniul turismului a autorităților locale, sectorului privat și non-profit, de a identifica oportunități de dezvoltare și de a atrage investiții pentru realizarea proiectelor de dezvoltare a turismului în Maramureș.

Urmăriți-ne și pe FACEBOOK

Facebook
WhatsApp