Skip to content

Florin Cîţu reacţionează după ce Marcel Ciolacu ameninţă cu anticipatele. „Nu vom face niciodată un compromis care să ducă România în comunism”

Preşedintele PNL a comentat afirmaţiile făcute de Marcel Ciolacu care a avertizat că vor fi alegeri anticipate în România dacă PSD iese de la guvernare.

Florin Cîţu reacţionează după ce Marcel Ciolacu ameninţă cu anticipatele. Liderul liberal a explicat că decizia privind declanşarea alegerilor anticipate aparţine preşedintelui Klaus Iohannis. Mai mult, Cîţu a reamintit că PNL a făcut un „compromis pentru stabilitatea României”, prin realizarea coaliţiei cu PSD. „Nu vom face niciodată un compromis care să ducă România în comunism. Vrem să menţinem această coaliţie, vrem să mergem mai departe”, a mai spus preşedintele PNL.

„Aici cred că trebuie să vorbească cu domnul preşedinte pentru că ştim că la domnul preşedinte e decizia cu anticipatele. Deci sare puţin etapele. În acelaşi timp în 2020 am avut un vot pentru dreapta. Noi am făcut un compromis pentru stabilitatea României. Nu vom face niciodată un compromis care să ducă România în comunism.

Vrem să menţinem această coaliţie, vrem să mergem mai departe. Ne interesează ca toate măsurile din programul de guvernare să fie respectate”, a declarat Florin Cîţu, luni, la Parlament, conform News.ro.

Referitor ieşirea PSD de la guvernare şi organizarea de alegeri anticipate, Florin Cîţu i-a transmis lui Marcel Ciolacu că „pe viitor aş aprecia să mă sune dacă are ceva de spus”.

„Cum a spus domnul preşedinte Klaus Iohannis, guvernarea merge bine dată fiind perioada. Noi căutăm în permanenţă soluţii, soluţii bune pentru români, pentru parcursul european al României, nu să ducem România în comunism. Noi nu am anunţat pe nimeni că plecăm de la guvernare. Susţinem toate măsurile care îi ajută pe români, nu măsuri care distrug economia. Vă aduc aminte că în 2020 am luat măsuri care acum se dovedesc a fi bune, dar la vremea lor au fost criticate. Eu zic să stăm cu înţelepciune, să analizăm şi să adoptăm cele mai bune soluţii. Este o restanţă în programul de guvernare, dar nu am criticat pe nimeni. Cei 7% pentru investiţii trebuie puşi la loc la rectificarea bugetară”, a adăugat Cîţu, potrivit sursei citate.

Florin Cîţu reacţionează după ce Marcel Ciolacu ameninţă cu anticipatele. Replica liderului PSD care încinge în coaliţie: „Dacă PSD iese de la guvernare, vom avea alegeri anticipate. Nu este vorba de o armă”

Marcel Ciolacu l-a avertizat pe Florin Cîţu că vor fi alegeri anticipate dacă PSD iese de la guvernare, însă nu consideră că România şi-ar permite organizare unui scrutin înainte de termen.

„Avem doua concepţii diferite, chiar despre lume şi viaţă. Sunt şi probleme de fond, dar domnul Cîţu ar trebui să recunoască că dacă PSD nu intra la guvernare nu ştiu cum ar fi arătat acum România. Îl anunţ acum oficial pe domnul Cîţu, dacă PSD iese de la guvernare, vom avea alegeri anticipate. Nu cred că România îşi permite să aibă acum alegeri anticipate. Mai sunt trei ani până la alegeri. Nu este vorba de o armă. Eu am vrut să fiu foarte clar înţeles şi de către domnul Cîţu şi de către telespectatorii dvs că nu mai există – în moment ce ai încercat să faci guvern cu USR şi nu ai reuşit, a intrat apoi PSD la guvernare şi vedem miniştrii PSD ce fac”, a afirmat Marcel Ciolacu duminică la Antena 3.

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp