Skip to content

Continuă demolarea garajelor ridicate ilegal în Baia Mare

Continuă demolarea garajelor ridicate ilegal în Baia Mare. Este o primă etapă a proiectului prin care autoritățile intențioează să elibereze orașul, cartierele mai ales, sufocate de garaje, construind în schimb 16 parcări supraterane.

Săptămâna trecută au fost demolate, pe cale administrativă, mai multe garaje situate pe Bd. Unirii. Au mai fost demolări recente ale unor garaje ridicate nelegal pe strada Mărgeanului respectiv în zona Bilașcu. Potrivit autorităților, se intervine în condiții optime, cu deranj minim, iar apoi use va interveni pentru igienizarea și reamenajarea zonelor eliberate.

În acest fel va fi fluidizată circulația pe arterele principale, dar și pe străzile din cartiere. Se vor amenaja locuri de joacă, de relaxare, zone verzi, având în același timp suficiente locuri de parcare și pentru depozitare. Prin acest demers se dorește dezvoltarea orașului, dar și creșterea calității vieții băimărenilor.

Până la finalul anului vom demola toate garajele ridicate nelegal. În etapa a doua vom demola și garajele autorizate, însă aici vom avea grijă să oferim în schimb cetățenilor câte un loc gratuit, în noile parcări, pentru o anumită perioadă de timp, atât pentru mașină cât și o boxă pentru depozitare în demisolul parcărilor supraterane. Știu că subiectul este unul sensibil și de aceea vreau sa asigur fiecare băimărean care deține un garaj autorizat că nu vom demola nimic până nu vom ajunge cu proiectul în punctul în care putem a doua zi să intrăm să construim într-un ritm alert parcările supraterane. Îmi doresc să minimizăm cât mai mult perioada de disconfort care apare inevitabil în cazul unor astfel de investiții majore, însă aș vrea să înțelegem fiecare că Baia Mare are nevoie de reurbanizarea cartierelor, că merităm cu toții și locuri de parcare suficiente, și spații de depozitare, dar mai ales un oraș mai civilizat, mai curat, mai verde, unde toți cetățenii, nu doar cei care dețin autoturisme, să aibă cele mai bune condiții de trai.” precizează primarul Cătălin Cherecheș.

sursă foto: Cătălin Cherecheș

Urmăriți-ne și pe FACEBOOK

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp