Skip to content

Invitație la un eveniment caritabil, la Desești

În 21 iunie, a doua zi de Rusalii, Parohia Ortodoxă Desești va organiza un eveniment caritabil în sprijinul lucrărilor la infrastructura „Centrului de zi pentru faimiliii și copii-Sfinții Brâncovineni” și Campusul de tabere sociale „Satul Copilăriei-Plaiul Soarelui”.

Centrul de zi Sfinții Brâncoveni va deservi un număr de 260 de beneficiari din satele Maramureșului istoric – 70 de copii și familiile lor (130 de părinți sau tutori legali) și 60 de bătrâni. Vor avea parte și de hrană caldă, de consiliere socială și profesională, de servicii de formare și mediere ocupațională, de programe de creștere a rezilienței la discriminare, de asistență medicală, servicii educaționale.

A venit vremea și este nevoie de servicii sociale licențiate și la sate, astfel încât comunitățile marginalizate să poată fi constant și profesionist ajutate. Să nu plece oamenii din sat pentru o viață mai bună în altă parte.Sunt 17 ani de când, anual, în jur de 50 de copii din orfelinate se întâlnesc, într-o relație de mentorat, cu artiști plastici consacrați în taberele de artă și solidaritate. Pentru acești copii sunt pornite 4 din cele 10 case în stil maramureșean, ce vor crea în mic atmosfera unui sat tradițional.În sprijinul acestor inițiative generoase, pentru că doar împreună se pot face lucruri bune și necesare, Parohia vă cheamă la un eveniment de strângere de fonduri. Pentru cei care pot să sprijine finalizarea acestor proiecte sunt puse la dispoziție și conturile Parohia Ortodoxă Română Desești, IBAN: RO62BRDE250SV75908802500, în RON; BRD -G.S.G., codul SWIFT: BRDEROBU.”precizează organizatorii.

Evenimentul va debuta la ora 15:00 cu primirea invitaților, urmat de o prezentare generală a proiectului. Va urma apoi spectacolul cu piesa „Soacra cu trei nurori”, susținut de teatrul Ararat și o seară maramureșeană cu hori, jocuri și mâncare tradițională.

Invitații sunt așteptați în haine tradiționale maramureșene. Biletul de binefacere este 100 de lei.

sursă foto: primariadesestimm.ro

Urmăriți-ne și pe FACEBOOK


Facebook
WhatsApp