Skip to content

Maramureșenii pot beneficia gratuit de proiectele pentru modelele de locuințe în stil tradițional

Autoritățile județene le reamintesc cetățenilor că pot beneficia, în continuare, de proiectele pentru modelele de locuințe în stil tradițional sunt puse gratuit la dispoziția persoanelor intereste.

Doritorii care își vor alege unul dintre cele 11 modele de locuințe cu specific maramureșean, vor beneficia gratuit de proiectul tehnic și vor avea o serie de cheltuieli diminuate considerabil pentru faza D.T.A.C. (Documentație pentru obținerea Autorizației de Construire) și pentru autorizare.

Aceștia vor suporta doar cheltuielile cu realizarea studiilor de teren, planul de situație pe suport cadastral vizat de O.C.P.I. și Studiul Geotehnic, realizarea proiectului de „adaptare la teren” a modelului ales, plata taxelor pentru obținerea avizelor/acordurilor cerute prin Certificatul de Urbanism, plata taxei pentru obținerea autorizației de construire.

Cei interesați de construirea unei case în mediul rural își pot alege modelul care se potrivește cel mai bine nevoilor familiei, după care vor putea solicita documentația la Primărie sau la Consiliul Județean Maramureș – Direcția arhitect șef.

sursă foto: cjmaramures.ro

Urmăriți-ne și pe FACEBOOK

Facebook
WhatsApp