Skip to content

Președintele Iohannis, prima apariție fără mască. „A fost un an infernal pentru medicina de urgență”

Iohannis le-a spus medicilor că dăruirea cu care îşi fac profesia şi salvează vieţi în fiecare zi le dă speranţă oamenilor bolnavi şi pentru asta merită nu doar felicitări, ci şi mulţumiri.

„Astăzi am venit la o unitate UPU nou nouţă care se va deschide în zilele următoare. Este o unitate model, o unitate modernă, o unitate care a apărut dintr-o colaborare foarte bună între Primăria Sectorului 4 şi Ministerul Sănătăţii. Iată că dacă lucrează împreună autoritatea locală cu autoritatea centrală se pot realiza astfel de proiecte. Primăria de sector s-ocupat de clădirea propriu-zisă, iar Ministerul Sănătăţii a folosit fonduri europene pentru dotare. Este o dotare ultra- modernă, un exemplu de cum ne dorim să arate spitalele din România şi sunt convins că în anii care urmează vom vedea din ce în ce mai multe nu doar unităţi, ci întregi spitale moderne”, a spus preşedintele.

Iohannis a adăugat că „a fost un an infernal pentru personalul din medicina de urgenţă”.

„Ştiu că aţi lucrat până la epuizare, aţi salvat foarte multe vieţi şi aţi contribuit semnificativ la buna gestionare a situaţiilor complicate în această pandemie. Împreună cu tot personalul medical aţi fost în prima linie”, a mai spus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a vizitat Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Bagdasar-Arseni, cu ocazia Zilei Internaţionale a Medicinei de Urgenţă.

Sursa:mediafax

Facebook
WhatsApp