Dotarea unităților de învățământ preuniversitar de stat cu
echipamente de protecție medicală de tip măști de protecție medicală,
dezinfectanți, precum și alte echipamente de acest tip, necesare
pentru a preveni răspândirea coronavirusului SARS-Cov-2 în Comuna
Petrova, judetul MARAMURȘ”

Comunicat de presă

Comuna Petrova a semnat în data de 16 iunie 2022 contractul de finanţare pentru proiectul: „Dotarea unităților de învățământ preuniversitar de stat cu echipamente de protecție medicală de tip măști de protecție medicală, dezinfectanți, precum și alte echipamente de acest tip, necesare pentru a preveni răspândirea coronavirusului SARS-Cov-2 în Comuna Petrova, judetul Maramureș” în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare, Componentă 1 – Apel: POIM/964/10/1/Sprijinirea ameliorării efectelor provocate de criză în contextul pandemiei de COVID-19 și al consecințelor sale sociale/1/Sprijinirea ameliorării efectelor provocate de criză în contextul pandemiei de COVID-19 și al consecințelor sale sociale, număr contract 1545/16.06.2022.

Valoarea totală a contractului este de 237.163,97 lei, asistența financiară nerambursabilă fiind finanțată integral prin Fondul European de Dezvoltare Regională (100%).

Perioada de implementare a proiectului este de 25 luni.

Obiectivul general al proiectului: Asigurarea desfășurarii în bune condiții a serviciului public de educație prin asigurarea de echipamente de protecție medicală precum și alte echipamente de acest tip necesare pentru a preveni răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2.

Obiectivele specifice ale proiectului, care vor duce la atingerea obiectivului general, sunt:

1. Reducerea riscului de infectare cu coronavirusul SARS-Cov-2 fapt care ar pune în pericol desfăşurarea în condiţii normale a tuturor activităţilor didactice necesare procesului de învăţământ – pana la 0%

2. Dotarea salilor de clasa cu echipamente de dezinfectare a aerului si suprafetelor astfel incat accesul elevilor la clasa sa se faca in deplina siguranta din punct de vedere sanitar.

Rezultate aşteptate în urma implementării proiectului:

1. Achizitie masti chirurgicale de protectie – rezultat asigurarea dotarilor si echipamentelor necesare in contextul gestionarii crizei COVID 19.

2. Achizitie manusi chirurgicale de protectie – rezultat asigurarea dotarilor si echipamentelor necesare in contextul gestionarii crizei COVID 19.

3. Achizitie dispensere automate – rezultat asigurarea dotarilor si echipamentelor necesare in contextul gestionarii crizei COVID 19.

4. Achizitie covoare dezinfectante intrare – rezultat asigurarea dotarilor si echipamentelor necesare in contextul gestionarii crizei COVID 19.

5. Achizitie sapun lichid antibacterian – rezultat asigurarea dotarilor si echipamentelor necesare in contextul gestionarii crizei COVID 19.

6. Achizitie clor dezinfectant pentru podele si toalete – rezultat asigurarea dotarilor si echipamentelor necesare in contextul gestionarii crizei COVID 19.

7. Achizitie dezinfectant pentru suprafete (banci, catedre, geamuri, etc) – rezultat asigurarea dotarilor si echipamentelor necesare in contextul gestionarii crizei COVID 19.

8. Achizitie lampa UVC antibacteriana – rezultat asigurarea dotarilor si echipamentelor necesare in contextul gestionarii crizei COVID 19.

9. Achizitii servicii de consultanta – rezultat asigurarea gestionarii corespunzatoare a procesului de implementare a proiectului.

10. Achizitie publicitate proiect – rezultat asigurarea actiunilor obligatorii privind transparenta pentru proiectul finantat din fonduri europene, conform prevederilor manualului de identitate vizuala.

11. Achizitie servicii de audit – rezultat asigurarea pistei de audit si certificarea de catre un auditor independent (printr-un raport de audit) a documentelor de plata aferente proiectului.

Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin

Programul Operațional Infrastructură Mare

Date de contact:

Adresa: str. Principală nr. 792, județul Maramureș, România

Telefon: +40 (0) 262363130

Fax: +40 (0) 262363021

E-mail: primariapetrova@yahoo.com

Articole Similare

Nici un comentariu


Adaugă Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *