Skip to content

George Simion, despre ministrul Energiei: „E vinovat și e complice la distrugerea sistemului energetic românesc”

Co-preşedintele AUR, George Simion, a fost invitat luni seara la Antena 3, unde a oferit explicaţii, în exclusivate, după ce a fost acuzat că l-a agresat pe ministrul Energiei.

Invitat în cadrul emisiunii Sinteza ZileiGeorge Simion a vorbit despre scenele tensionate care au avut loc luni la tribuna Parlamentului.

Liderul AUR, George Simion, a comentat reacţia nervoasă pe care a avut-o faţă de ministrul Energiei, Virgil Popescu.

„A fost o răbufnire a mea. E prima zi când merg în Parlament după ce o lună şi ceva am mers prin ţară şi pe la românii din străinătate, care mi-au spus: Faceţi ceva, domnule Simion. Nu putem să plătim facturile. Mi-au arătat taloane de pensie -1.300, 1.500 de lei, facturi de 2.000 de lei, şi îl vedeam iarăşi pe ministrul Popescu, cum, cu aceeaşi limbă de lemn, spunea că el nu e vinovat.

De doi ani de zile se ocupă de energie (nr. Ministerul Energiei). De doi ani de zile auzim aceleşi scuze, că nu poate.

De doi ani de zile, îl fac vinovat, eu personal, şi am multe indicii despre care vom discuta în seara asta, că omul acesta este vinovat, dacă nu complice la distrugerea sistemului energetic românesc.

Asta îmi spunea ministrul Virgil Popescu: Hai, dă, loveşte-mă. Se aude în întregistrare dacă ascultăm atenţi. Nu am sărit niciodată calul, nu am făcut niciodată acel pas spre violenţă fizică, iar domnul Popescu, eu spunându-i că e hoţ, iar el spunându-mi că sunt prost…Noi suntem proşti de fapt, ne iau de proşti că plătim acele facturi, pentru care vinovaţi sunt ei: Virgil Daniel Popescu, Klaus Werner Iohannis, cei care au fost de acord cu această liberalizare, cei care sunt mână în mână cu mafia distribuitorilor de energie (…)

Nu i-am făcut nimic. Îmi pare rău de o secvenţă reprobabilă. El ţipa, zicea: Eşti prost. Eu ţipam şi ziceam: Eşti hoţ. Secvenţa asta nu trebuia să se întâmple. Mi-a mai spus ceva: Eşti rus. Şi eşti prost. Acum, eu am nişte probe pentru faptul că e hoţ, dar el, că sunt rus….Eu sunt născut în Vrancea, am copilărit în Bucureşti, în cartierul Dristor. Nu ştiu ce rus sunt eu”, a spus George Simion, luni, în exclusivitate la Antena 3.

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp