Skip to content

Întâlnirea trimestrială de lucru a Autorității Teritoriale de Ordine Publică Maramureș, la Primăria Sighet

Municipiul Sighetu Marmației a găzduit ieri, 28 iunie, întâlnirea trimestrială de lucru a Autorității Teritoriale de Ordine Publică Maramureș.

La întâlnire, alături de gazda evenimentului, edilul municipiului Sighetu Marmației Vasile Moldovan, au participat primarii mai multor unități administrativ-teritoriale din Maramureșul istoric, respectiv: Câmpulung la Tisa, Sarasău, Remeți, Vadu Izei, Bocicoiu Mare, Rona de Jos, Rona de Sus.

Cu această ocazie, președintele Autorității Teritoriale de Ordine Publică Maramureş, Cheudan Ioan, a făcut o scurtă informare privind atribuțiile legale și activitățile ATOP. În cadrul ședinței au fost evidențiate situațiile specifice cu care structurile operative de ordine publică din Maramureş se confruntă, dar şi problemele pe care primarii le au în gestionarea diferitelor situaţii cu care se confruntă în teritoriu.

Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Maramureş are în componenţă reprezentanţi ai instituţiilor din sistemul național de ordine și apărare, consilieri judeţeni şi reprezentanţi ai comunităţii. În această structură funcţionează 3 comisii cu atribuţii în: coordonarea situaţiilor de urgenţă şi petiţii, planificarea, stabilirea şi evaluarea indicatorilor de performanţă minimali şi o comisie pentru probleme sociale, standarde profesionale, consultanţă şi drepturile omului.

sursă foto: Primăria Sighetu Marmației

Urmăriți-ne și pe FACEBOOK

Facebook
WhatsApp