Skip to content

13 ani de închisoare pentru tânărul din Desești care a furat un cap de TIR din Sighet și a făcut ravagii în Baia Mare.

La sfârșitul anului 2020, în seara zilei de 26 decembrie, în a doua zi de Crăciun, polițiștii din județ au au intrat în alertă. Un șofer teribilist conducea un cap de TIR într-un mod haotic pe raza orașului Baia Sprie. S-a descoperit că acesta furase vehicului din parcarea unei societăți din Sighetu Marmației, Bus Trans SRL (JAN). Imediat după ce s-a dat alarma, mai multe echipaje de poliție au pornit în urmărirea acestuia.

Marcoci-Pop C. Vasile Constantin Emanuel a fost condamnat inițial de instanța de fond la 16 ani de închisoare.

Cursa nebună care a fost la un pas să se finalizeze cu moartea unui polițist a avut loc chiar în seara de Crăciun din anul 2020. Emanuel Marcoci, băut bine, a intrat în curtea unei societăți de transport din Sighetu Marmației de unde a furat capul tractor al unui tir pe care l-a condus nebunește, cu 90 de kilometri la oră, până la Baia Mare, pe o distanță de 8 kilometri, deși nu avea permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Omul a fost oprit abia după ce polițiștii au tras mai multe focuri de armă și au reușit să spargă anvelopele, tirul împotmolindu-se astfel în noroiul dintr-un șanț. Chiar și așa, șoferul a făcut mai multe manevre în încercarea de a scoate mastodontul din nămol, dar a fost încătușat înainte să pornească din nou în cursă.

Audiați, polițiștii au explicat că întreaga urmărire a avut loc în noaptea de 25/26.12.2020, în intervalul orar 23.00- 00.20, perioadă în care nu mai puțin de trei echipaje de polițe au încercat să oprească tirul care circula haotic, inclusiv pe contrasens, cu viteză maximă.

Șoferul a ignorat semnalele acustice și luminoase ale autoutilitarei de poliție, făcând manevre evidente de a lovi intenționat mașina în care se aflau agenții, iar una dintre acestea i-a și reușit. Dusterul MAI a fost serios avariat.

Pe lângă pedeapsa de 13 ani de închisoare, Marcoci a fost obligat de instanță să plătească și contravaloarea reparațiilor necesare atât la capul de tir, dar și la autospeciala de poliție Duster. Cei doi polițiști, părți vătămate în cazul infracțiunii de ultraj, nu au cerut daune morale.

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp