Skip to content

Măsuri privind prevenirea răspândirii SARS-COV2

Pe fondul numărului de cazuri de Covid 19 înregistrate, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul coronavirus, polițiștii au acționat împreună cu jandarmi, polițiști de frontieră, cadre ISU, reprezentanți ai ANSVSA, ANPC, Ministerului Muncii și Protecției Sociale și ai autorităților publice locale, pentru protejarea sănătății publice și au intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Astfel, la sfârșitul săptămânii trecute, au fost desfăşurate în sistem integrat nouă acţiuni în special, în zone aglomerate, la agenți economici și în mijloacele de transport în comun, la care au participat peste 40 de efective.

În acest context, au fost legitimate 2.309 de persoane fizice, au fost verificate 115 de societăți comerciale, 1.007 de obiective/locații de interes, 331 de mijloace de transport, din care 57 de mijloace de transport public în comun și 7 operatori autorizați /transportatori de persoane.

Polițiștii maramureșeni au aplicat în total 32 de sancțiuni contravenționale pentru neregulile constatate, celor care nu au respectat normele de protecție sanitară, în valoare totală de 7.000 de lei, astfel:

  • 25 de sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală;
  • O sancțiune pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea;
  • șase sancțiuni aplicate persoanelor fizice pentru  nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație.

În județul Maramureș, astfel de acțiuni vor fi derulate și în perioada următoare, în vederea limitării efectelor pandemiei.

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp