Skip to content

Nu e de joacă cu petardele! Mai mulți tineri din Maramureș, răniți grav în urma folosirii unor obiecte pirotehnice

Mai multe persoane au fost rănite, în noaptea de revelion, în urma folosirii unor obiecte pirotehnice.

Polițiștii din Suciu de Sus au fost sesizaţi prin S.N.U.A.U. 112, de către un bărbat cu privire la faptul că fiul său de 14 ani, s-a rănit întimp ce a dat foc unei petarde. Minorul a fost transportat la Spitalul Orășenesc Târgu Lăpuș, în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate și s-a constatat că prezintă arsuri la membrul superior stâng, dar nu necesită internarea.

Și patrula Secției 4 Leordina a fost sesizată de către un asistent din cadrul U.P.U. Sighetu Maramţiei despre faptul că, la Unitatea Spitalicească s-a prezentat un bărbat de 26 de ani din Poienile de Sub Munte care acuza o durere în zona ochiului drept rezultată în urma unei petarde explodate.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că în jurul orei 00.05, în timp ce bărbatul se deplasa pe strada Horb din Poienile de Sub Munte, pe lângă un grup de personae care detonau petarde pe stradă, una dintre petardele aruncate pe jos, în urma exploziei, i-a sărit în ochiul drept, provocându-i vătămări corporale.

Un incident asemănător a avut loc și în comuna Botiza, unde un tânăr de 18 ani din Rozavlea în timp ce se afla în faţa unui imobil din comuna Botiza a ţinut în mâna dreaptă, un articol pirotehnic de tip FP3, care la momentul exploziei, i-a provocat leziuni în zona feţei. La faţa locului s-a deplasat și un echipaj S.M.U.R.D., care i-a acordat tânărului primele îngrijiri medicale, acesta fiind transportat la Spitalul Municipal Sighetu Marmaţiei, în vederea acordării unor îngrijiri medicale de specialitate.

În toate cazurile, polițiștii au întocmit dosare penale și continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Urmăriți-ne și pe FACEBOOK

Facebook
WhatsApp