Skip to content

Inspectorii DSVSA Maramureș încep controalele. Cetățenii, care sacrifică porci în gospodăriile proprii sunt rugați să testeze carnea trichineloscopic

În perioada sărbătorilor de iarnă, în scopul prevenirii apariției toxiinfecțiilor alimentare, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Maramureș va intensifica acțiunile de supraveghere sanitară veterinară în abatoare, unități de tranșare a cărnii, unități de procesare și depozitare a alimentelor de origine animală și în piețele agroalimentare, măcelării, unități de alimentație publică.

Pentru a preveni infestarea la om cu trichineloză, autoritățile îi îndeamnă pe oameni să efectueze examenul trichineloscopic înainte de a consuma carnea de porc neexaminată.

Pentru porcii sacrificați în gospodăriile proprii, cetățenii se vor adresa în vederea examinării trichineloscopice a cărnii, medicinilor veterinari din cadrul circumscripțiilor Sanitare și Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor din orașele Târgu Lăpuș, Sighetu Marmației, Seini, Vișeu de Sus, Borșa, Baia Sprie, Baia Mare, sau la cabinetele veterinare individuale aflate la nivelul fiecărei comune.

Urmăriți-ne și pe FACEBOOK

Facebook
WhatsApp