Patru handbaliste din Sighet participă la Campionatul European U19 feminin în aceste zile

În aceste zile, la Pitești are loc W19 EHF Euro Handball, competiție la care participă și selecționata României la această categorie de vârstă.
În prima partidă din grupă a româncelor, acestea au reușit să învingă fără drept de apel pe Islanda, cu un categoric 41-33.

De remarcat este însă faptul că în lotul echipei din România se află numai puțin de 4 jucătoare născute în Sighetu Marmației, care de altfel au și început acest sport în Sighet sub îndrumarea doamnei profesoare Lucaci Cornelia, însă din păcate, Clubul Sportiv Municipal Sighet a decis să nu înființeze secția de handbal, așadar acestea au fost nevoite să se mute la Baia Mare pentru a își continua activitatea sportivă, fiind legitimate în prezent la CSȘ 2 Baia Mare, unde au rezultate foarte bune.

Așadar, cele 4 eroine ale Sighetului sunt : Mihaela Rusneac (extremă dreapta), Alisia Lorena Boiciuc (centru), Denisa-Roxana Romaniuc (extremă stânga) și Sorina Florentina Brîndușa ( centru). De altfel, toate aceste jucătoare au evoluat și în victoria de ieri, fiind printre jucătoarele evidențiate.

Este regretabil faptul că aceste sportive nu au avut continuitate unde să se antreneze în Sighet, și au fost nevoite să se mute în Baia Mare.

Echipa României mai este în grupă cu Portugalia și Germania.

Sperăm ca cei de la CSM Sighet să urmărească evoluția remarcabilă a sighetencelor noastre și să înființeze secție de handbal în cadrul clubului.

Articole Similare

Nici un comentariu


Adaugă Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *