Skip to content

Personalul medical al Spitalului de Urgență “ Dr Constantin Opriș” Baia Mare donează periodic sânge

Personalul medical al Spitalului de Urgență “ Dr Constantin Opriș” Baia Mare donează periodic sânge, pentru că se confruntă, aproape zilnic, cu situatii de urgență în care sângele donat poate face diferența.

În acest an, sloganul Zilei mondiale a donatorului de sânge este”Give blood and keep the world beating.” Mesajul evidentiază contribuția esentială a donatorilor de sânge pentru salvarea de vieți și pentru îmbunatătirea sănătătii altora. Un accent deosebit al campaniei este pus asupra rolului tinerilor în asigurarea unui aport sigur de sânge, prin donări voluntare.

Considerăm că a dona sânge este cel mai generos și mai de folos gest pe care îl putem face pentru semenii noștri. Dintre toate actiunile de care suntem capabili unii față de ceilalti, aceea de a darui viața prin donarea de sânge îl transformă pe donator în ingerul păzitor al pacientului aflat la nevoie. Nu de putine ori, asistentii medicali s-au transformat din profesionistii care recolteaza , sau au grija de bolnavul aflat în suferinta, in oamenii care doneaza sange. Este gestul pe care il putem lua ca exemplu fiecare dintre noi, cel care face diferența dintre implicare si nepasare. Gestul de care, la un moment dat, s-ar putea sa avem si noi nevoie. De aceea, ne alaturam si noi cu mare drag, ori de cate ori este nevoie, campaniilor de donare de sange.Pentru ca, da, e timpul sa fim solidari! De aceea furnizarea de sânge în conditii de siguranţă este un obiectiv al politicii si infrastructurii de sănătate a Spitalului Județean „Dr. Constantin Opris”.” precizează reprezentanții unității spitalicești, într-un comunicat de presă.

sursă foto: Spitalul Județean de Urgență “ Dr Constantin Opriș” Baia Mare

Urmăriți-ne și pe FACEBOOK

Facebook
WhatsApp