Cum se prezintă unitățile de învățământ din Sighet, la început de an școlar?

Luni, 13 septembrie, începe noul an școlar iar elevii și dascălii se întorc în unitățile de învățământ.

M-am bucurat să văd că directorii unităților de învățământ și cadrele didactice sunt implicați și fac eforturi pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă.” afirmă viceprimarul Daniela Onița Ivașcu, care a vizitat unitățile de învățământ din Sighet.

Potrivit viceprimarului, în luna aprilie, au fost alocați puțini bani din bugetul local doar pentru intervenții urgente la unitățile de învățământ din orașul nostru, însă banii au fost cheltuiți în mod eficient.

La Școala nr. 10 a fost refăcută fațada

– La Școala nr. 5 au fost făcute reparații la acoperiș și prin sponsorizare au fost renovate 2 săli de clasă

– La Colegiul Național Regele Ferdinand au fost făcute grupurile sanitare

– La Liceul Tehnologic Marmația au fost făcute o parte din lucrările necesare la grupurile sanitare însă mai este nevoie de finanțare pentru finalizarea lucrărilor.

– La Școala Generală nr. 2, din resurse proprii și cu sprijinul asociației de părinți, s-au făcut lucrări pentru igienizarea claselor și reparații la partea exterioară a clădirii.

Celelalte unități școlare din municipiul Sighetu Marmației au făcut eforturi ca din resurse proprii să facă lucrări de igienizare a claselor și pentru dotările materiale necesare.

Din păcate încă sunt unități de învățământ în Sighetu Marmației cu probleme, de exemplu Grădinița nr. 8 unde este necesară alocarea de urgență a unei sume de bani pentru reparația centralei termice astfel încât cei aproximativ 200 de copii să nu stea în frig. Mai avem la nivelul municipiului și unități școlare cu grupuri sanitare neadecvate, cu săli de clasă deteriorate, cu probleme la instalațiile de încălzire, școli în care sunt necesare lucrări de extindere (de exemplu Școala George Coșbuc), grădinițe în care mai trebuie să ne îndreptăm atenția spre investiții în amenajarea curților interioare și a locurilor de joacă în aer liber( Grădinița nr. 9).” este de părere viceprimarul Daniela Onița Ivașcu.

Urmăriți-ne și pe FACEBOOK

Articole Similare

Nici un comentariu


Adaugă Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *