Skip to content

Astăzi se împlinește un secol de la nașterea Arhiepiscopului Justinian Chira

Astăzi, 28 mai, se împlinesc 100 de ani de la nașterea Arhiepsicopului Maramureșului și Sătmarului, Justinian Chira, cel care prin harul și înțelepciunea sa a ajuns la inimile credincioșilor. Cu această ocazie, Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, va oficia Sfănta Liturghie la Mănăstirea Rohia

Un alt eveniment comemorativ dedicat acestui eveniment al nașterii Arhiepiscopului Justinian Chira va avea loc sâmbătă, 29 mai, când ierarhii și ostenitorii Centrului Eparhial, împreună cu preoți și credincioși vor participa la un pelerinaj în satul natal al Arhiepiscopului Justinian. Cu această ocazie va fi resfințită biserica cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Plopiș, în care a fost botezat Înaltpreasfințitul Părinte Justinian, va fi oficiată Slujba Parastasului la mormântul părinților Înaltpreasfinției Sale, va fi inaugurată Casa Memorială „Justinian Arhiepiscopul”, va fi dezvelit bustul Înaltpreasfințitului Părinte Justinian și va fi vizitată școala care va primi numele „Arhiepiscopul Justinian Chira”.

ÎPS Iustinian Chira a încetat din viață la vârsta de 95 de ani. Mormântul Înaltpreasfințitului se află la Mănăstirea Rohia, mănăstire pe care a păstorit-o timp de aproape 30 de ani.

Facebook
WhatsApp