Skip to content

Intervenții pentru o serie de cazuri dificile de endoscopie digestivă intervențională, la Spitalul Județean de Urgență Baia Mare

În cadrul Spitalului Judetean ”Dr. Constantin Opris” Baia Mare, la invitatia medicilor gastroenterologi din cadrul Compartimentului de Endoscopie Digestivă si echipa spitalului l-a avut alături pe domnul Profesor Doctor Marcel Tanțău, medic șef de secție în cadrul Institutului Regional de Gastroenterologie și Hepatologie Prof. Dr. Octavian Fodor, Cluj-Napoca, presedinte al Societății Române de Endoscopie Digestivă, ocazie cu care s-au rezolvat, cu succes, o serie de cazuri dificile de endoscopie digestivă interventională.

In contextul prezenței domnului profesor în spitalul băimărean s-a efectuat si diagnosticul endoscopic. Unul din cazurile dificile, o pacientă, cu obezitate morbidă, imobilizată la pat, internată în cadrul sectiei ATI cu hemoragie digestivă superioară exteriorizată prin melenă și șoc hemoragic secundar, care a beneficiat concomitent și de terapie endoscopică. Aceasta interventie a fost una extrem de complexă, ceea ce a redus considerabil timpul de execuție al operatiei si riscurile aferente unei astfel de interventii.

Multumim si de aceasta dată că sunteti alături de noi! Spitalul Judetean de Urgenta ”Dr. Constantin Opris” Baia Mare reprezintă unitatea sanitară cea mai complexă a judetului Maramureș, asigurând asistență medicală de specialitate pentru peste 100.000 de locuitori din municipiul Baia Mare, respectiv peste 500.000 de locuitori ai judetului. Prin urmare, această actiune se doreste a fi doar prima dintr-un lung sir de colaborări viitoare, în cadrul programelor de educatie medicală continuă, atât de necesară locuitorilor acestui județ.” precizează medicii Gastroenterologi din cadrul Compartimentului de Endoscopie Digestică Diagnostică si Terapeutică, într-un comunicat de presă.

sursă foto: Spitalul Judetean ”Dr. Constantin Opris” Baia Mare

Următiți-ne și pe FACEBOOK

Facebook
WhatsApp