Skip to content

Cea mai nouă Sinagogă construită în Europa va fi inaugurată în noiembrie în Sighetu Marmației

Cea mai nouă Sinagogă construită în Europa și una dintre cele mai mari din Europa de Est va fi inaugurată la începutul lunii noiembrie 2021 la Sighetu Marmației.

Aceasta a fost construită pe locul Marii Sinagogi Ortodoxe, fost sediu al dinastiei de rabini Teitelbaum, fiind la acea vreme şi una dintre cele mai importante centre de cultură iudaică din Europa. Vechea Sinagogă a fost distrusă de trupele naziste în momentul retragerii, în octombrie 1944.

Ieri,12 octombrie, primarul municipiului Sighetu Marmației, Vasile Moldovan, a avut o întâlnire cu reprezentanții comunității iudaice care se ocupă de coordonarea lucrărilor și de organizarea evenimentului inaugural. Întâlnirea a avut ca scop informarea edilului local cu privire la evenimentele ce urmează a se desfășura în luna noiembrie în Sighet, prezentarea complexului religios, dar și însemnătatea pe care o poate avea acesta pentru municipiu.

Peste 500 de evrei sunt așteptați la Sighetu Marmației cu prilejul inaugurării lăcașului de cult, a cărui piatră de temelie a fost pusă pe 21 mai 2017, în prezența a 280 de rabini veniți din toată lumea.

sursă foto: Primăria Sighet

Urmăriți-ne și pe FACEBOOK

Facebook
WhatsApp