Casa Pălărierului din Sighet, inclusă în circuitul spațiilor destinate activităților artistice

Comisia pentru activităţi ştiinţifice, învăţământ, cultură, sănătate, protecţie socială, sportivă, de agrement, tineret şi femei, din cadrul Consiliului local al municipiului Sighetu Marmației, a avut o întâlnire cu reprezentanții oamenilor de cultură din oraș.

Reprezentanții culturii sighetene prezenți la întâlnire au cerut lămuriri pe diferite subiecte, principalele neclarități fiind legate de fonduri. Au fost reluate vechile probleme cu care se confruntă cultura sigheteană, precum lipsa infrastructurii culturale, necesitatea revigorării unor evenimente care se organizează an de an în orașul nostru și care nu mai generează entuziasm, precum și realizarea unui sondaj de opinie în vederea stabilirii preferințelor în materie de cultură, a sighetenilor.

A fost remarcată de asemenea necesitatea acordării respectului cuvenit sighetenilor care au devenit adevărate repere culturale pentru oraș, repunerii în valoare a clădirilor din centrul istoric, crearea unui teatru de vară care să poată deveni un spațiu cultural multifuncțional, dar și reluarea colaborărilor cu orașele cu care Sighetu Marmației a încheiat acorduri de înfrățire.

O veste bună comunicată în cadrul acestei întâlniri a fost cea legată de includerea în circuitul spațiilor destinate activităților artistice a “Casei Pălărierului” situată pe strada Bogdan Vodă, în imediata vecinătate a Primăriei. Cu sprijinul și implicarea oamenilor de afaceri și de cultură din oraș, aceasta va fi dată în folosință anul viitor.

sursă foto: Salut Sighet

Urmăriți-ne și pe FACEBOOK

Articole Similare

Nici un comentariu


Adaugă Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *