Skip to content

Centre de legume-fructe pentru produsele obținute de producătorii maramureșeni

A fost semnat un acord de parteneriat între Consiliul Județean Maramureș și Primăria Mireșu Mare, în vederea realizării studiului de fezabilitate necesar pentru implementarea obiectivului de investiții ”Centru de legume-fructe în comuna Mireșu Mare”, un proiect important pentru producătorii locali din județul Maramureș.

Costul estimat pentru realizarea studiului de fezabilitate este de 150.000 lei, iar finanțarea va fi asigurată în comun de către Consiliul Județean Maramureș și Primăria Mireșu Mare.

Ne dorim să realizăm două astfel de centre, unul în Maramureșul istoric și unul în zona de sud a județului, pentru a veni în sprijinul producătorilor locali, care vor avea posibilitatea de a-și depozita legumele și fructele și de a le comercializa în condiții cât mai bune. Lucrăm, de asemenea, la proiectele pentru piețele tradiționale, iar de anul viitor vom începe să finanțăm aceste proiecte. O parte dintre ele vor fi finanțate prin Programul Operațional Regional (POR), iar o parte dintre ele vor fi finanțate din fonduri proprii de la Consiliul Județean, pentru că ne dorim ca în toate cele patru Țări ale județului Maramureș să avem astfel de piețe care să vină în întâmpinarea atât a producătorilor locali, cât și a cetățenilor care atunci când merg să achiziționeze produse tradiționale să beneficieze de piețe moderne, la standarde cât mai bune.” a spus președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan.

Urmăriți-ne și pe FACEBOOK

Facebook
WhatsApp