Skip to content

Conferința Națională „Tradiția în vreme și sub vremuri”, găzduită de orașul Dragomirești

În perioada 12-13 iunie, în localitatea Dragomirești, s-a desfășurat Conferința Națională Tradiția în vreme și sub vremuri.

Manifestarea științifică a fost organizată de Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Centrul Universitar Nord din Baia Mare, Facultatea de Litere, Domeniul Studii culturale și Centrul de Cercetări teologico-filosofice al obiceiurilor românești din Maramureș, cu sprijinul Primăriei Dragomirești.

Conferința și-a propus o abordare modernă, inter și transdisciplinară, pornind de la teme precum Tradiția –constantă în procesul de conservare și de inovare a culturii materiale și spirituale, Tradiția – sursă de conflict, valorificând materiale și culegeri de teren și de arhivă, în scopul actualizării unor valori tradiționale materiale și spirituale, capabile să dezvăluie relația noastră, ieri și astăzi, cu reperele identitare.” se arată într-un comunicat de presă.

La conferință au participat specialiști în domeniile etnologie, antropologie, teologie, filosofie, istorie, studenți, masteranzi și doctoranzi, cele mai bune lucrări urmând a fi selectate de Comitetul științific pentru includerea într-un volum cu ISBN, publicat sub egida Academiei Române.

sursă foto: Delia Șuiogan

Urmăriți-ne și pe FACEBOOK

Facebook
WhatsApp