Skip to content

CSM Sighet, campioană de toamnă după un tur greu

După 2 ani în care s-a ratat promovarea în Liga a III-a la barajul decisiv pentru accederea în eșalonul terț al fotbalului românesc, acolo unde echipa sigheteană nu a mai fost de aproximativ 6 ani, conducerea Clubului Sportiv Municipal a hotărât să mai încerce și anul acesta, așadar a început la drum, cu același obiectiv pe care l-au avut și în anii precedenți, PROMOVAREA, dar pe care nu au reușit să îl ducă la bun sfârșit, motivele nefiind dezvăluite până acum.

La începutul verii, când s-a decis să se încerce pentru a treia oară, totul a fost roz, atunci când a fost instalat în funcția de antrenor principal, Dinu Mihai-Cătălin, un tehnician în vârstă de doar 34 de ani, originar din Ploiești, aflat la început de drum, dar care zi și noapte lucrează doar pentru fotbal, motiv pentru care viața îl va răsplăti cu siguranță. După ce a disputat partide amicale cu formații bune, precum Victoria Carei, care are un buget de aproximativ 6 miliarde, strict penntru echipa de fotbal, meci pe care sighetenii l-au dominat de la un capăt la altul, dar din păcate încheiat cu un scor nul, echipa din Sighet ratând și un penalty în minutul 2, prin Novoselenszki Raul. A venit meciul disputat tot în deplasare, la Satu Mare, împotriva formației de Liga a III-a, CSM, antrenată pe vremea aceea de fostul mare portar, Zoltan Ritli. Aceea partidă a fost câștigată de către CSM Sighet cu scorul de 1-0, grație golului înscris de Catrina Cristian, fotbalist ce a venit la Sighet după 2 ani petrecuți la Liga a III-a, la insistențele antrenorului de atunci, Dinu Mihai. Așadar, totul mergea spre direcția bună, până când a venit o ofertă de nerefuzat din Liga I din Oman, pentru tânărul antrenor, pentru care este un pas înainte, iar echipa din Sighet ar trebui să fie mândră de faptul că s-a realizat această mutare.

Rămași fără antrenor cu 2 săptămâni înainte de începerea campionatului, conducerea clubului a căutat în stânga și dreapta soluții, iar alegerea finală a fost făcută, semnând un contract cu cel de după deal, Bogdan Cristian, care a antrenat Progresul Șomcuta Mare în Liga a III-a, aproape un tur și jumătate, fiind numit în funcția de antrenor al echipei, la o săptămână după ce au promovat în eșalonul terț, în urma barajului câștigat în fața echipei CSM Sighet, la penalty-uri. Decizia de a fi înlocuit a venit în urma eșecului rușinos din deplasare de la CAO Oradea, încheiat cu un nevorosimil, 8-1.

Revenind la echipa municipiului Sighetu Marmației și la obiectivul acesteia de a promova,  a venit și vremea debutului noului antrenor, Bogdan Cristian, ca tehnician al echipei din Sighet, în fața unui adversar modest, CS Remeți, meci pe care CSM l-a câștigat cu 7-0. De subliniat faptul că CSM Sighet este singura formație din Seria Nord care are 4 antrenamente pe săptămână, așadar era de așteptat să fie diferențe mari de scor. Surpriza cea mare a venit în etapa a VI-a, când pe Stadionul Municipal ,,Solovan ” a venit Avântul Bârsana, cei care cum spuneam și mai sus, se întâlnesc doar cu 30 minute înainte de începerea partidei. În urma unui joc slab practicat de către echipa din Sighet, sub așteptările multora, au reușit să câștige cu un gol în minutul 87, după ce Gubics Cristian a finalizat un șut de la 17 metri, bucuria fiind mare pentru echipa din Sighet, însă să câștigi cu 1-0 în fața unui adversar de Liga a IV-a cu mari emoții, ar trebui să dea de gândit. Nu bine s-a terminat meciul cu Bârsana, că a sosit meciul din deplasare de la Ocna Șugatag, revelația acestui tur de campionat. Râdem și glumim, dar cei de la Salina au reușit performanța de a învinge liderul seriei, cu scorul de 3-1, după o partidă în care echipa din Sighet, condusă de către tehnicianul cu LICENȚĂ A, Bogdan Cristian , a practicat cel mai slab joc din ultimii ani, în ciuda numeroaselor antrenamente avute până la ora disputării meciului.

După 9 etape, cu bune și cu rele pentru CSM Sighet, s-a încheiat turul cu formația sigheteană pe primul loc , la 4 puncte de ocupanta locului 2, Salina Ocna Șugatag,  echipa din Sighet a devenit campioană de toamnă.

Pe lângă clasarea pe locul 1 , după un tur greu, echipa antrenată de Bogdan Cristian a obținut calificarea în semifinalele Cupei României, faza județeană, reușind să învingă pe traseu, pe cei de la Lăpușul Târgu Lăpuș, scor 2-1, după un gol marcat în prelungirile partidei, de căpitanul formației, Perța Sorin.

Conducerea clubului a hotărât ca antrenamentele să continue încă 3 săptămâni, după care se va intra în vacanță, până la mijlocul lunii ianuarie.

Rămâne de văzut dacă se va promova în acest sezon , sau nu.

Facebook
WhatsApp