Skip to content

Medicii de familie cer desființarea Centrului de Permanență din Poienile de sub Munte

Medicii de familie au convenit la desființarea Centrului de Permanență din Poienile de sub Munte.

Potrivit primarului comunei Poienile de sub Munte, Alexa Fircan, solicitarea de desființare către DSP Maramureș a fost emisă de către dr. Miculaiciuc Vasile, din localitate, iar printre motivele invocate se numără „plecarea medicilor în concediu, respectiv lipsa medicilor înlocuitori.”

Din păcate, Primăria și Consiliul Local nu poate să intervină pentru a împiedică acest lucru. E manifestarea exclusivă a voinței lor prin care se dovedește lipsa de respect și dezinteres față de semeni. Ce înseamnă asta? În fiecare zi de la orele 15:00 până a doua zi dimineața un medic trebuia să fie de garda permanent la Centrul de permanentă, inclusiv în zilele de Sâmbăta și Duminică. Întrucât ei beneficiază de contracte de comodat și alte servici din partea administrație locale, cu acordul Consiliul local, gărzile ar fi doar o normalitate și respect față de locuitori comunei Poienile de sub Munte. Trebuie de menționat faptul că orele de gardă sunt plătite.” a spus primarul Alexa Fircan.

Edilul a mai menționat că nu se desființează secția exterioară ce aparține de Spitalul Orășenesc Vișeu de Sus, aceasta va funcționa în continuare non-stop, cum ca și înainte, la fel și ambulanța împreună cu echipa de serviciu.

Urmăriți-ne și pe FACEBOOK

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp