Skip to content

Exercițiu de salvare montană cu elicopterul | Salvamont Maramureș

Inspectoratul General de Aviație participă, weekend-ul acesta, la un exercițiu de salvare montană organizat de către Serviciul Public Județean Salvamont Maramureș.

Exercițiul se desfășoară în zona Moisei și în alte zone greu accesibile ale județului Maramureș, unde, de obicei, salvamontiștii gestionează intervenții cu grad mare de dificultate.

Doi piloți, un operator troliu și un operator căutare-salvare-evacuare, care vor încadra un elicopter H 135, se pregătesc, alături de salvatorii montani ai Serviciului Public Județean Salvamont Maramureș, pentru optimizarea misiunilor de răspuns, în zone greu accesibile.Scenariile se bazează pe simularea unor situații tactice complexe, în scopul antrenării personalului structurilor operative, pentru creșterea coeziunii și realizării cooperării dintre acestea, precum și pentru asigurarea unor servicii de salvare la cele mai înalte standarde.

În cursul anului trecut, elicopterele SMURD au acționat, în sprijinul Serviciului Salvamont România, pentru salvarea a 69 de persoane accidentate în zonele montane ale țării.

sursă foto: Inspectoratul General de Aviatie al M.A.I.

Urmăriți-ne și pe FACEBOOK

Facebook
WhatsApp