Skip to content

Film de scurt metraj despre viața lui Izidor Ruckel, supravieţuitorul din „Orfelinatul Groazei“ din Sighet

O companie de producție cinematografică din Corta Drive Tempe, Arizona, Statele Unite ale Americii, se află zilele acestea în municipiul nostru pentru a realiza un film de scurt metraj inspirat din viața unui tânăr care o perioadă nu tocmai fericită din viața sa a petrecut-o la un orfelinat din Sighetu Marmației.

Povestea din spatele acestui film este una emoționantă, menită să sensibilizeze societatea cu privire la situația copiilor vulnerabili.

Sperăm ca perioada pe care o vei petrece la Sighet, în orașul care ți-a oferit o copilărie cu multe încercări, să fie una plăcută, Izidor. Să întâlnești oameni şi să vizitezi locuri care, odată ce te vei întoarce acasă, în America, să te facă să-ți aduci aminte cu drag de aceste zile petrecute la Sighetu Marmației.” a declarat primarul Vasile Moldovan.

Izidor Ruckel are 41 de ani și locuiește în America din 1991. A ajuns acolo după ce un jurnalist american, John Upton a văzut un reportaj despre copiii cu dizabilități, „rușinea societății românești”, aruncați în orfelinatele în care, cei mai mulți dintre ei, erau condamnați la moarte. A venit în România și a încercat să salveze cât de mulți copii a putut. I-a dus în America unde le-a găsit familii adoptive. Printre ei se număra și Izidor Ruckel, un copil lovit de poliomielită despre care îngrijitorii spuneau că e retardat.

sursă foto: Primăria Sighet

Urmăriți-ne și pe FACEBOOK

Facebook
WhatsApp