Skip to content

Jacopo Hosciuc, noua stea a motociclismului românesc

Jacopo Hosciuc, un tânăr de 16 ani, născut în Italia, originar din Sighetu Marmației, este noua stea a motociclismului românesc, care deși locuiește în Italia, a ales să participe în competiții pentru țara lui natală, România.

Acesta a participat în urmă cu ceva timp la Northern Talent Cup, acolo unde a reușit să se claseze pe un onorabil loc 6, cu patru prezențe pe podium, printre care a reușit să își adjudece și o victorie, aceasta fiind pe circuitul de la Assen, Olanda.

A fost al doilea sezon pentru tânărul sighetean la această competiție, cu un an înainte reușind să obțină locul 5 la general. Competiția la care Jacopo a participat este organizată de către Dorna (deținător de drepturi- promotor MotoGP și WorldSBK, cele mai importante competiții din lume la motociclism viteză).

În perioada 1-3 octombrie, Jacopo Hosciuc va concura la etapa a VI-a OMV MaxMottion Moto RC, la clasa BMW Stock 300 ca wildcard în cadrul IQ Motorsport.

După această cursă, sigheteanul în vârstă de doar 16 ani se va pregăti în continuare, pentru că are un viitor lung și strălucit care i se arată. Părinții lui sunt cei care îl susțin financiar necondiționat.

Urmăriți-ne și pe FACEBOOK

Facebook
WhatsApp