Skip to content

Ministrul Sporturilor din Australia reacționează, după ce tatăl lui Novak Djokovic i-a acuzat de șantaj pentru a se vaccina

Forța liderului mondial în tenis, Novak Djokovic a condus-o pe Serbia în semifinalele Cupei Davis, dar performanțele sale sportive sunt umbrite de conflictul în declarații dintre tatăl său, Srdjan Djokovic și autoritățile australiene.

După ce directorul Australian Open, Craig Tiley a anunțat public că speră ca Novak Djokovic să se vaccineze, pentru a putea participa la Melbourne – în condițiile în care doar jucătorii vaccinați vor avea drept de participare -, tatăl lui Novak, Srdjan Djokovic i-a acuzat pe australieni de șantaj. 

„Anunțul făcut de organizatorii australieni a fost rușinos. Și-au acordat singuri puterea de a-l arăta cu degetul pe jucătorul care a câștigat turneul de nouă ori. Lui Novak i-ar plăcea să joace la Melbourne, pentru că e un sportiv, dar sub aceste șantaje și condiții, probabil că nu se va duce. Nici eu nu aș face-o,” a precizat Srdjan Djokovic.

Ministrul Sporturilor în Australia, Martin Pakula a reacționat la declarația făcută de tatăl numărului 1 ATP, insistând asupra responsabilității pe care vizitatorii țării trebuie să o poarte. 

„Dacă eşti un sportiv străin, trebuie să ai o responsabilitate față de comunitatea care te primește! Din acest motiv, noi am cerut starurilor internaţionale ale tenisului să se conformeze regulilor la fel ca locuitorii din statul Victoria. Nu este vorba de un şantaj, ci de a ne asigura că locuitorii sunt protejați împotriva virusului”, a reacționat Martin Pakula, informează ProSport

  • În semifinalele Cupei Davis, Serbia va întâlni Croația, iar Germania așteaptă echipa mai bună a confruntării dintre Suedia și Federația Rusă. 

Australian Open 2022 (17-30 ianuarie) poate avea o miză specială, întrucât Novak Djokovic – cel mai titrat tenismen din istoria turneului – are șansa de a cuceri al 21-lea titlu de mare șlem, desprinzându-se astfel de Roger Federer și Rafael Nadal în fruntea clasamentului all-time, care numără trofeele de Grand Slam. 

Facebook
WhatsApp