Patru fete din Sighet luptă pentru un loc în semifinalele Campionatului European U19 de handbal feminin

Astăzi începând cu ora 19:45 pe ProArena se va transmite meciul dintre România U19 și Elveția U19 din etapa a doua a grupelor principale. În cazul unei victorii, echipa națională a României va ajunge în semifinalele Campionatului European U19 de handbal feminin care se dispută în aceste zile la Pitești și Mioveni.

De evidențiat este faptul că în lotul României se află și patru fete din Sighetu Marmației, care au început handbalul în orașul lor natal, sub îndrumarea profesoarei Cornelia Lucaci, însă din cauza faptului că CSM Sighet nu a vrut să înființeze o secție de handbal în cadrul clubului, pentru ca acest sport să aibă continuitate , fetele au fost nevoite să își ia viața în dinți și să se mute la Baia Mare, acolo unde au fost rapid legitimate de cei de la CSȘ2 Baia Mare, și iată că cele 4 sighetence sunt acum în fața unui succes istoric, și anume calificarea în semifinalele unui campionat european.

Este vorba despre Alisia Boiciuc, Mihaela Rusneac, Denisa Romaniuc și Sorina Brîndușa.

Ba mai mult, Alisia Boiciuc ,în urma meciului de ieri cu Germania a primit premiul ,,The Player of the Match” reușind să înscrie nu mai puțin de 11 goluri în succesul categoric obținut de România.

România va înfrunta astăzi Elveția, începând cu ora 19:45 într-un meci esențial pentru calificarea în semifinalele competiției.

Sperăm ca cei de la CSM Sighet și Primăria Municipiului Sighet să ia în serios acest sport, și să ofere copiilor doritori de a practica handbalul , șansa de a o face în cadrul Clubului Sportiv Municipal Sighetu Marmației, deoarece este un sport în care se pot obține rezultate frumoase.

Articole Similare

Nici un comentariu


Adaugă Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *