Skip to content

Programul manifestărilor de Mica Unire, în Sighetu Marmației

Mica Unire va fi sărbătorită la Sighetu Marmației printr-o serie de manifestări menite să cinstească unul dintre cele mai importante momente din istoria poporului român, primul pas important pe calea înfăptuirii statului național unitar român.

Luni 24 ianuarie se împlinesc 163 de ani de la Unirea Principatelor Române, moment ce va fi evocat pe strada pietonală Corneliu Coposu din centrul municipiului, printr-un moment solemn, de cinstire a memoriei eroilor naționali, de respect pentru valorile și jertfa celor care au pus bazele României moderne.

Programul manifestărilor

Ora 11.00: Adunare solemnă pe strada pietonală Corneliu Coposu; Intonarea Imnului de Stat al României; Mesajul Primarului municipiului Sighetul Marmaţiei, Domnul Vasile Moldovan, cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române; Marcarea din punct de vedere istoric al evenimentului celebrat pe 24 ianuarie, la împlinirea a 163 de ani de la Unirea Principatelor Române; Moment artistic oferit de Centrul Cultural Sighetu Marmaţiei.

Ora 12.00 – expoziție de carte la Casa Municipală de Cultură

Ora 17.00 – invitație la teatru: trupa ARARAT va prezenta comedia “”Gunoierul’’, la Cinema Mara Sighet. Intrarea este liberă.

Ceremoniile se vor desfăşura cu respectarea măsurilor de prevenire a transmiterii virusului SARS-CoV-2, adaptate regulilor privind prevenirea și combaterea pandemiei COVID-19 stabilite la nivel central.

Urmăriți-ne și pe FACEBOOK

Facebook
WhatsApp