Skip to content

Săptămâna colectării selective la Sighet

În perioada 6-10 decembrie este săptămâna colectării selective iar deșeurile se ridică conform graficului stabilit, le reamintește sighetenilor viceprimarul Daniela Onița Ivașcu.

M-am deplasat astăzi, 8 decembrie, în teren pentru a vedea dacă deșeurile se ridică cu două mașini și dacă cetățenii colectează selectiv gunoiul. Am stat de vorbă cu mai mulți sigheteni și le-am explicat importanța colectării selective care poate reduce costurile pentru gunoi.Cu această ocazie am făcut verificări în mai multe zone ale orașului și am fost inclusiv la stația de sortare a gunoiului care acum servește drept rampă de transfer.Acolo deșeurile din Sighetu Marmației sunt depozitate și sortate separat de restul localităților și apoi sunt cântărite și încărcate pentru transfer la Târgu Mureș.Deschiderea stației de sortare ar fi un pas extrem de important pentru municipiul Sighetu Marmației pentru că ar rezolva problema transportului deșeurilor în alte localități și ar reduce costurile. Sper ca demersurile care se fac în acest sens să se finalizeze cu deschiderea stației de sortare cât mai curând.” precizează viceprimarul Daniela Onița Ivașcu.

De precizat este și faptul că începând din luna ianuarie 2022, pentru a fi mai simplu pentru cetățeni, săptămâna colectării selective va fi ultima din fiecare lună.

Urmăriți-ne și pe FACEBOOK

Facebook
WhatsApp