Skip to content

Sportul sighetean în cădere continuă…

Direcția Județeană pentru Tineret și Sport Maramureș a alcătuit tradiționalul clasament de final de an, în care specialiștii din județ, în urma voturilor acordate au decis care sunt cei mai buni 10 sportivi din Maramureș, pe 3 categorii: sporturi olimpice, sporturi neolimpice și echipe.

Surprinzător sau nu, niciun sportiv legitimat la vreun club din Sighet nu se află în acest clasament alcătuit de către DJTS Maramureș.  Dacă cu ani în urmă, Sighetul dădea sportivi la olimpiadă, acum suntem în cea mai slabă perioadă în ceea ce privește sportul sighetean, dar nu se știe a cui e vina.

E trist faptul că un asemenea municipiu nu are performanțe sportive în ultimii ani. O fi din cauza ,,antrenorilor” făcuți peste noapte? Care nu au cunoștiințele necesare de a le explica elevilor cu ce se mănâncă sportul și performanța. Pe ce criteriu se acordă aceste licențe de antrenori? Sunt multe întrebări pe care le adresez, dar din păcate în zadar, deoarece mergem tot mai în jos.

E momentul ca toți foștii sportivi din Sighet care au avut rezulate, să lase orgoliile și să muncească pentru a repune Sighetul pe harta sportului românesc. Cei care au ajuns ,,antrenori” în urma licenței primite de la federații de profil NO NAME, să cugete bine asupra situației, și să realizeze faptul că tinerii sigheteni sunt singurii care au de pierdut. Dar cum la mulți dintre acești râvniți ,,antrenori” nu le pasă, drept dovadă și rezultatele dezastruoase avute în sportul din Sighet, nu știu ce s-ar putea face.

Rămân cu speranța că în cel mai scurt timp problemele sportului sighetean se vor remedia, iar la sfârșitul anului viitor să apărem și noi în clasament, măcar în primii 18, dacă în acest an nu am reușit să ajungem.

Articol scris de: Șuștic Ionuț

Facebook
WhatsApp