Skip to content

Centru pentru Terapii Alternative în Recea

Executivul Consiliului Județean Maramureș a avut vineri, 16 iulie, ședință de lucru cu delegația Ministerului Muncii și Protecției Sociale, condusă de secretarul de stat în Ministerul Muncii și Protecției Sociale, Peter Janos Makkai.

Un prim-pas în acest sens este realizarea Centrului pentru Terapii Alternative în Recea, un proiect pilot unic în România, la standarde europene, care va da posibilitatea atât copiilor cu dizabilități, cât și familiilor acestora să aibă acces la servicii medicale alternative, de recuperare. Dezvoltarea serviciilor sociale reprezintă un factor important pentru întreaga comunitate, iar pentru acest lucru avem nevoie de o strategie nouă de funcționare prin care să eficientizăm serviciile oferite și să venim cât mai aproape de nevoile reale ale beneficiarilor.” a precizat președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan.

Proiectul are ca obiectiv general îmbunătățirea serviciilor medicale și a celor alternative pentru copiii cu dizabilități din Maramureș și Ivano-Frankivsk. În acest sens, se va construi un centru nou pentru terapii alternative în Recea, care va cuprinde 7 cabinete medicale pentru terapii specifice, un parc senzorial și o arenă mare pentru terapie inovatoare cu animale și se va reabilita Clinica pentru copii a Spitalului din Ivano-Frankivsk, Ucraina, secția de terapii alternative, care cuprinde 3 cabinete medicale, o sală mare de sport și un hol de acces.

Contractul, în valoare totală de 3.349.588,15 euro, are ca beneficiar-lider Consiliul Judetean Maramureș, și ca parteneri Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Maramureș și Comitetul executiv al Consiliului Municipal Ivano-Frankivsk din Ucraina.

sursă foto: caini-utilitari.ro

Urmăriți-ne și pe FACEBOOK

Facebook
WhatsApp