Skip to content

Hartă de accesibilitate pentru persoanele cu dizabilități din municipiul Baia Mare

Joi, 8 iulie, de la ora 16:00, la Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” Baia Mare, va avea loc prezentarea hărții de accesibilitatea realizată în cadrul proiectului DisAble2Act.

Aceasta a fost creată de trei voluntari internaționali, găzduiți în Baia Mare de Asociația „Team for Youth”, cu scopul de a arăta ce clădiri, parcuri și străzi din municipiu sunt accesibile persoanelor cu dizabilități.

Suntem Micki, Moritz și Marta din proiectul #ABLE2A. Suntem voluntari internaționali. Pe lângă lucrul la Centrul Esperando, unul dintre obiectivele noastre principale este de a crește gradul de conștientizare cu privire la accesibilitatea în oraș. Am creat o hartă a accesibilității pentru a arăta ce clădiri, parcuri și străzi sunt accesibile. Am experimentat pe cont propriu, cum este să ne deplasăm într-un scaun cu rotile în Baia Mare când am filmat documentarul „Roți pe străzile din Baia Mare”. Prin urmare, am găsit 5 participanți cărora li s-a oferit un aparat de fotografiat și au făcut poze cu situații și locuri care sunt relevante pentru ei. În cadrul acestei expoziții participanții vă vor împărtăși imaginile pe care le-au făcut cu o scurtă explicație pentru fiecare imagine. Mai mult, vom prezenta harta de accesibilitate pe care am creat-o cu ajutorul voluntarilor locali.” scriu organizatorii pe pagina de Facebook a evenimentului.

Urmăriți-ne și pe FACEBOOK


Facebook
WhatsApp