Skip to content

O săptămână ISU în cifre

COMUNICAT DE PRESĂ

         În perioada 24 – 30 septembrie, personalul I.S.U. Maramureș a efectuat 113 intervenții. Din total, personalul S.M.U.R.D. a efectuat 104 intervenții, dintre care 95 au fost asistență medicală de urgență, 5-asistența persoanelor, 3- descarcerare și 1-alte situații de urgență.

         În perioada analizată, personalul subunităților I.S.U. Maramureș a efectuat 9 intervenții, din care 6 lalocalizarea și lichidarea incendiilor, 2– alte intervențiiși 1- asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.

         Dintre incendii, 2 au izbucnit din cauza coșurilor de fum necurățate sau defecte, 2– din cauza instalațiilor electrice defecte și a echipamentelor electrice improvizate și câte 1- din cauza autoaprinderii sau a unor reacții chimice, respectiv a unei acțiuni intenționate.

         În perioada 24 – 30 septembrie, specialiștii Inspecției de prevenire au participat la 10 controale comune, cu reprezentanți ai Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „Pintea Viteazul” Maramureş, Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației, respectiv ai Instituției Prefectului, pe linia respectării prevederilor Legii 55/2020, privind combaterea efectelor pandemiei de Covid- 19. În același interval de timp, inspectorii de prevenire din cadrul I.S.U. Maramureș au efectuat 14 controale la operatorii economici din turism. În urma neregulilor constatate, ei au aplicat 53 desancțiuni, din care 45- avertismente și 8 amenzi, în cuantum de 7000 de lei.

Facebook
WhatsApp