Skip to content

Comuna Rona de Jos din Maramureș, în plină dezvoltare

În comuna Rona de Jos din Maramureș sunt în derulare momentan mai multe proiecte importante pentru comunitate. Printre acestea se numără asfaltarea străzilor, reabilitarea căminului cultural, respectiv construirea unui nou dispensar uman.

Lucrările la căminul cultural sunt într-un stadiu avansat de execuție. Recent, s-a finalizat execuția acoperișului, lucrările la partea exterioară fiind realizate în proporție de 90%. Constructorii mai au de lucru la partea interioară și la amenajarea curții.

Prinde contur și noua clădire în care va funcționa dispensarul uman. Clădirea este dispusă pe două nivele: demisol parțial și parter și va fi compusă din demisol, două spații de depozitare, o centrală termică, parter, două cabinete medicale, două săli de tratament, o sală de așteptare, un depozit de deșeuri medicale, un sterilizator, trei grupuri sanitare, un spațiu administrativ și un vestiar personal.

În primăvara acestui an a fost inaugurat și un teren de sport sintetic multifuncțional, dotat la standarde moderne. Pe acest teren se desfăşoară orele de educaţie fizică şi sport ale elevilor de la școala din localitate, precum şi alte activităţi ale şcolii, sub îndrumarea cadrelor didactice. În afara programului școlar, terenul poate fi utilizat de către toți cetățenii comunei într-un cadru organizat.

Cât despre reabilitarea străzilor, comuna Rona de Jos se prezintă foarte bine la acest capitol, chiar mai bine decât multe orașe din Maramureș, având asfalt pe aproximativ 80% din străzi. Momentan, preocupările administrației locale sunt drumurile agricole și forestiere, care urmează să fie asfaltate.

sursă foto: facebook/Rona de Jos

Urmăriți-ne și pe FACEBOOK

Facebook
WhatsApp